Skip to content

Nieuw: de Kringloopbox

Kringloop Zwolle en Noggus&Noggus presenteren ‘de Kringloopbox’: sterk, herbruikbaar en duurzaam

Een doos is een doos is een doos, zou je zeggen, vrij naar de Amerikaanse schrijfster Gertrude Stein. Maar een doos heeft veel meer inhoud dan je denkt. Je bewaart er je dierbare spullen in. Je vertrouwt hem je gekoesterde eigendommen toe bij een verhuizing. Of je stopt er je voor de laatste keer je herinneringen in. Hoe het ook zij: zo’n doos moet goed en stevig zijn. En zo’n doos verdient meer dan een eenmalige missie. Daarom presenteren Kringloop Zwolle en Noggus&Noggus ‘de Kringloopbox’: sterk, herbruikbaar en duurzaam.

Zet je Kringloopbox stand-by

Heb je bijvoorbeeld genoeg van je oude kerstspullen? Stop ze in een Kringloopbox en breng ze naar Noggus&Noggus of Kringloop Zwolle. Overweeg je in het nieuwe jaar je interieur te gaan veranderen? Breng de spullen die je niet meer nodig hebt in een Kringloopbox naar Kringloop Zwolle of Noggus&Noggus. Erg handig idee: zet je Kringloopbox stand-by in schuur, garage of gangkast. Elke keer als je iets tegenkomt dat je niet meer gebruikt en waarmee je een ander blij kunt maken, stop je het in de Kringloopbox. De Kringloopboxen kosten € 2,50 per stuk. Als je er meer nodig hebt, kun je er vijf stuks aanschaffen voor een tientje. Leuk gegeven: elke keer als je een volle Kringloopbox brengt, krijg je er een lege voor terug.

Keurmerk 100%kringloop®

Kringloop Zwolle en Noggus&Noggus in Dalfsen, Ommen, Staphorst en Hasselt hebben het  100%kringloop-keurmerk en timmeren hard aan de circulaire weg. Bij de zes vestigingen werken mensen met hart en ziel aan duurzaamheid. Met verstand van zaken bedenken ze nieuwe ideeën die meehelpen op de weg naar een circulaire economie met zo min mogelijk afval. De Kringloopbox is één van die ideeën. Noggus&Noggus en Kringloop Zwolle maken deel uit van het circulaire ambachtsnetwerk WaardeRing, dat draait om kansen voor mensen en materialen.