Skip to content

Interview meewerker Marco ‘Ze gaven mij het gevoel dat ik er toe doe.’

Marco, 20 jaar, als je hem vraagt, wie is Marco geeft hij het mooie antwoord, als je het letterlijk wil nemen een mens, net als iedereen. Hij omschrijft zichzelf als vriendelijk, behulpzaam en creatief. Marco heeft bij ons in onze vestiging in Hasselt een stagetraject doorlopen om zijn afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Nu na twee jaar is Marco zo gegroeid in zijn proces dat hij het traject heeft kunnen afsluiten met de mededeling dat hij een baan heeft.

Hoe ben je hier 2 jaar geleden terecht gekomen?
Ik kwam 2 jaar geleden binnen als stagiair bij Noggus&Noggus Hasselt. Mijn werkcoach had deze plek gevonden. Ik had weinig zelfvertrouwen en een laag zelfbeeld. Vond het heel moeilijk om sociale contacten te hebben, of met anderen te praten.

Hoe zijn deze 2 jaar voor je geweest?
Het begin was apart, ik had nog nooit in een winkel gestaan en had ook niet verwacht dat ik het leuk zou vinden. Ik heb heel veel verschillende dingen geleerd en geprobeerd. Van heel spannend en onzeker ging het langzaam naar leuk en niet meer zo spannend.

Op welke manier voel je dat je bent gegroeid de afgelopen tijd?
Het meest op sociaal vlak, durven vragen te stellen. Sowieso een werkdag volhouden, contact en omgang met collega’s, Ik heb neer zelfvertrouwen gekregen in mijzelf en wat ik doe. Aan het eind stond ik zelfs achter de kassa en maakte ik ook gesprekjes met de klanten.

Op welke manier hebben we bijgedragen in jouw groei?
Ik heb vooral meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld gekregen door de persoonlijke aandacht van mijn collega’s. Ze gaven mij het gevoel dat ik er toe doe. Ik ben ook echt opgenomen en onderdeel  van het team. In kleine stapjes ben ik steeds uitgedaagd verder te gaan en meer uit mijn comfortzone te stappen.

Wat zou je zeggen tegen iemand die voor hetzelfde traject staat als jij?
Wees jezelf, dan kom je het verst. Als je jezelf bent krijgen mensen een eerlijker beeld van je en kunnen ze je beter helpen en sta open voor feedback en vat het niet op als kritiek. Dat is wat ik hier wel geleerd heb.

Hoe trots ben je op jezelf?
Heel trots, 100%. Van heel teruggetrokken, op zichzelf met een een laag zelfbeeld sta ik nu meer open voor anderen en heb ik meer zelfvertrouwen.