Skip to content

Atelier Noggus

 

Wie zijn wij?
Atelier Noggus is gestart in maart 2018. Onder leiding van Bernardien Brinkhuis is het atelier 3 dagdelen geopend. Het atelier valt onder ringloopwinkel Noggus en Noggus. Er wordt van alles binnengebracht bij de kringloop. De meeste artikelen kunnen min of meer gelijk door naar de winkel, maar er zijn ook producten waar wij weer een nieuw, modern en duurzaam product van maken. Meestal gebruiken wij de materialen waar een vlekje op zit of die een klein beetje kapot zijn, maar die nog prima voor een leuke tas, telefoontasje of kussen gebruikt kunnen worden.

Creativiteit vinden we daarom ook erg belangrijk. Vaak bedenken we naar aanleiding van wat we binnen krijgen een nieuw product. Onze inspiratie komt overal vandaan, het internet, bladen, boeken en soms ook winkels waar we toevalligerwijs binnen stappen.
Op dit moment werken we veel met textiel, maar we dromen ervan om een echt atelier te worden, waarin allerlei ingebrachte goederen een tweede leven krijgen in een nieuwe vorm. Nu worden al oude leren banken gedemonteerd waarvan we nieuwe leren tassen maken, die stuk voor stuk uniek zijn.

Om ook de creativiteit bij onze klanten te stimuleren maken we DIY-pakketten, zoals een feestslinger, een dromenvanger e.d. Deze worden zowel per stuk verkocht als gebruikt voor workshops door bedrijven. We merken in onze winkels wat wel en wat niet aanslaat.

Af en toe werken we ook in opdracht. Zo mochten we voor de ROVA hun afgedankte werkkleding omtoveren tot big-shopper, die door hen als relatiegeschenk werden gebruikt. We hopen dat we dit soort projecten vaker mogen doen.

Ons team
In ons atelier werken 11 vrijwilligers, met verschillende achtergronden en verschillende motivaties om bij ons aan het werk te gaan. Iedereen is verschillend, maar we vinden het belangrijk dat elke vrijwilliger tot zijn recht komt en zijn ideeën kan uiten en uitwerken. We zien elkaar en kijken naar elkaar om.

Ons doel
Als Atelier Noggus willen we graag inspireren en motiveren. We zien om ons heen dat de grondstoffen steeds schaarser worden en wat is er dan mooier om de bestaande grondstoffen opnieuw te gebruiken. Hierdoor wordt de afvalberg kleiner en dragen we ons steentje bij om de wereld duurzamer en leefbaar te maken voor volgende generaties.

Mocht je naar aanleiding hiervan zin hebben om bij ons aan de slag te gaan of om eens te komen kijken? Voel je vrij en meld je aan in de kringloopwinkel van Noggus en Noggus in Ommen.